Aktuelno

Novo ili polovno: Dileme prilikom izbora i kupovine rezervnih auto-djelova

Novo ili polovno: Dileme prilikom izbora i kupovine rezervnih auto-djelova

Pored neplaniranih troškova kojima smo izloženi oko popravke auta, tu su i uvek prisutne dileme oko izbora i kupovine rezervnih djelova. Da li kupiti nov ili polovan dio i kako među njima izabrati pravi?

Svakako da nije nimalo prijatno naći se u situaciji kada je auto, na koji se svakodnevno oslanjamo u životu i poslu, iznenada pokvaren, pa treba brzo i ispravno da reagujemo. Sve je mnogo teže ako nam se ovo dešava po prvi put, ili se u samu problematiku automobila jednostavno ne razumijemo.


Pored neplaniranih troškova kojima smo izloženi oko popravke auta, tu su i uvek prisutne dileme oko izbora i kupovine rezervnih djelova. Da li kupiti nov ili polovan dio i kako među njima izabrati pravi? U nastavku pročitajte o čemu sve treba da vodite računa kada su ove dileme u pitanju.


NOVI ILI POLOVNI REZERVNI AUTO-DJELOVI?


Kao i u svakom drugom slučaju, oba izbora imaju svoje prednosti ali i nedostatke. Kada je ova dilema u pitanju, prvo što vam pada na pamet je sigurno cijena. Polovni djelovi su, isto kao i polovni automobili, uglavnom jeftiniji od novih. Ali uz manju cijenu ne znači da dobijate i kvalitet.


Polovni auto-djelovi su svakako već ranije korišćeni, i čak iako na prvi pogled izgledaju ispravno, njihova funkcionalnost i dug vijek nisu vam zagarantovani. Oni se vrlo brzo mogu istrošiti, polomiti ili pokvariti što vas stavlja na dodatne troškove.
Za nov dio možda ćete morati izdvojiti malo više novca, ali ćete uz njega dobiti kvalitet i garanciju koja vam obećava ispravnost, originalnost i funkcionalnost. Sve ovo znači sigurniju i bezbjedniju vožnju. Za neke vozače, ova činjenica svakako vrijedi dodatnog troška.


U svakom slučaju, prije bilo kakve kupovine savjetujemo vam da provjerite cijene novih i polovnih djelova, jer ta razlika nekad može da bude minimalna i neznatna, zbog čega je pamjetnije kupiti nov dio. Međutim, kada su u pitanju elektronske komponente, razlike u cijenama su velike, pa se vozači uglavnom opredjeljuju za polovne djelove, naravno, ukoliko su takvi djelovi kompatibilni sa novijim tipovima automobila.


Ali ono što je jako važno da znate je to da nikako ne smijete kupovati polovne djelove vezane za motor, za upravljački mehanizam i kočioni sistem. Radi vaše bezbjednosti, ti djelovi treba da budu novi.


DA LI SAM ODABRAO PRAVI REZERVNI DIO ZA SVOJ AUTOMOBIL?


Za slučaj da rezervni dio kupujete online, za siguran izbor iskoristite neku od navedenih provjera.
Svako vozilo ima svoj identifikacioni broj koji se dobija od proizvođača. Ovaj broj možete iskoristiti za pronalaženje pravog rezervnog djela za vaš auto.


Pojedini auto-djelovi imaju ugraviran svoj kod koji vam takođe može poslužiti pri pronalaženju adekvatnog rezervnog djela za vaš auto. Dovoljno je da, ispod prljavštine i prašine, pročitate kod na starom djelu koji treba zamjeniti i uporedite ga sa kodom novog djela.


Ukoliko pri ruci imate dio koji treba zamjeniti, onda ga možete i vizuelno upoređivati sa ponuđenim proizvodima online kataloga, ili se jednostavno konsultovati sa stručnim radnicima i prodavcima.


GDJE PRONAĆI PRAVE REZERVNE AUTO-DJELOVE?


Uvek i samo kod provjerenog prodavca. Naša online prodavnica auto-djelova, sa preko 70 hiljada artikala, nudi širok asortiman rezervnih djelova za sve modele i tipove automobila. Naš provjeren tim uskoprofilisanih stručnjaka, u svakodnevnom kontaktu sa vama, uvijek su spremni da riješe svaku vašu dilemu i pronađu odgovarajuće rješenje za vaš problem. Online shop dostupan je u cijeloj Bosni i Hercegovini, a isporuka artikala je za samo jedan dan.

Povezani članci

Novo u ponudi: tuning dijelovi i oprema

Sa ponosom Vam možemo predstaviti novootvoreni salon tuning dijelova i opreme za Vašeg limenog ljubimca.

Saznaj više

Samo za Vas na teritoriji Bosne i Hercegovine

 

Odlične cijene, Vrhunski kvalitet!

 

TREBAŠ POMOĆ?

065 200 900

 

Dostava se naplacuje na cijenu 11 KM.

Za narudzbe preko 199 km dostava besplatna!

 

Rok isporuke 2-4 radna dana.

POPUST ZA SVAKU

NARUDŽBU ONLINE

15%

 

PROMO KOD "PROMO20"

ZA PRVU KUPOVINU

20% 

 

SPECIJALNI POPUST ZA LIMARE I RADIONICE !