Aktuelno

5 razloga zbog kojih treba da kupujete nove rezervne auto djelove umjesto polovnih

5 razloga zbog kojih treba da kupujete nove rezervne auto djelove umjesto polovnih

Sve ima svoj rok trajanja, pa tako i auto-djelovi. Koliko god dobro održavali svoje vozilo i vodili računa o njemu, svjesni smo činjenice da će u jednom trenutku doći do toga da se dotrajali ili oštećeni djelovi automobila moraju zamijeniti drugim.

Sve ima svoj rok trajanja, pa tako i auto-djelovi. Koliko god dobro održavali svoje vozilo i vodili računa o njemu, svjesni smo činjenice da će u jednom trenutku doći do toga da se dotrajali ili oštećeni djelovi automobila moraju zamijeniti drugim. Da biste vašem automobilu osigurali što bolju funkcionalnost i što veću efikasnost, o zamjeni rezervnih djelova uvijek mislite na vrijeme.


Ali ono što pri ovoj situaciji najviše muči vlasnike automobila jeste to da li odabrati nov ili polovan auto-dio. U svakom slučaju, oba izbora imaju i svoje prednosti ali i nedostatke. A mi vam ovdje donosimo pet ključnih razloga zbog kojih je uvijek bolje i pamjetnije odlučiti se za nov umjesto za polovan auto-dio.


1. ORIGINALNI AUTO DJELOVI


Novi auto-djelovi su ipak novi, originalni, pa stoga i sigurni za vaš auto. Kada kupujete polovne djelove uvijek morate da vodite računa o stanju u kojem se oni nalaze. Jako je važno da rezervni djelovi budu ispravni i funkcionalni, a ne samo kompatibilni sa vašim autom. Ponekad će prodavci pokušati da prikriju njihove nedostatke i zamaskiraju pravo stanje, naročito ako ih kupujete online, što nije dobro za sigurnost vašeg auta. Polovni djelovi su ipak već korišćeni, zbog čega postoji mogućnost da i oni vrlo brzo otkažu, što vas stavlja u nepotrebno izlaganje duplom trošku. Sa novim rezervnim auto-djelovima nećete imati takvih problema jer ih kupujete u originalnom i ispravnom stanju, u kakvom i treba da budu. Možda ćete za kupovinu novih komponenti izdvojiti više novca, ali samo jednom, jer će one svakako trajati duže nego polovne.


2. GARANCIJA


Pri kupovini novih auto-djelova njihova garancija i rok trajanja su od velike važnosti za vas, i tu pogodnost treba da iskoristite. Kada kupite novi dio, sigurni ste u to da će on ispravno funkcionisati najmanje dvije godine, a u slučaju nepravilnosti vaša prava kao kupca su zakonom zagarantovana pa ih možete i reklamirati. Za razliku od novih, polovni djelovi su korišćeni, pohabani, možda i oštećeni, i svakako imaju manji rok trajanja.


3. BEZBJEDNOST AUTOMOBILA


Najvažnija stvar za svakog vozača automobila jeste ta da je auto ispravan i bezbjedan za vožnju. Zbog toga je važno, radi vaše bezbjednosti, kada dođe do kvara i prestanka rada nekog djela na autu, da taj dio uvijek bude zamijenjen originalnim i kvalitetnim, novim djelom. Polovni auto-djelovi samo privremeno rješavaju vaš problem. Najveći rizik pri kupovini polovnih djelova leži u kupovini potrošnih djelova, kao što su set kvačila, amortizeri ili kočioni diskovi. Ovi djelovi prilikom ugradnje mogu izgledati ispravno, ali nakon kratkog vremena dolazi do njihovog otkazivanja, što može da napravi veće i ozbiljnije probleme.


4. ESTETIKA AUTOMOBILA


Estetika je jako važna kada je u pitanju zamjena auto-opreme vezane za enterijer i eksterijer vašeg automobila. Svakom pravom vozaču i vlasniku automobila stalo je do toga da njegovo vozilo zadrži dobar izgled i stari sjaj. Zbog toga, ukoliko je neophodno da zamjenite nešto od ove opreme, na primer branike, blatobrane, retrovizore i sl, obavezno nabavite nove djelove.


5. PROVJERENI PRODAVCI REZERVNIH DJELOVA


Pri nabavci i kupovini rezervnih djelova za vaš auto treba da vodite računa i o tome gdje kupujete auto-djelove. U poslednje vrijeme je veoma zastupljena i online prodaja gdje se mogu naći gotovo svi djelovi i oprema za automobile. Bilo da kupujete na ovaj ili na klasičan način, trudite se da ta mjesta budu provjerena od strane kupaca. Prodavci sa kredibilitetom vam nikada neće ponuditi oštećen rezervni dio, a uz obaveznu garanciju dobićete i visokokvalitetan novi proizvod koji će trajati duže.
Ako za održavanje vašeg automobila kupujete nove i kvalitetne, originalne rezervne djelove, znajte da sigurno i pametno trošite svoj novac, jer ujedno ulažete i u vašu sigurnost i bezbednost na putu. A život, vaš i vaše porodice, važniji je od svega na svijetu.

Povezani članci

Popravka branika ili nov branik za automobil?

Ali šta kada usled udara dođe do oštećenja branika? Večita dilema je da li ga popravljati ili jednostavno…

Saznaj više

Novi rekord: U autoindustriji

Autoindustrija ima najveći broj robota koji se koriste u proizvodnji.

Saznaj više

Samo za Vas na teritoriji Bosne i Hercegovine

 

Odlične cijene, Vrhunski kvalitet!

 

TREBAŠ POMOĆ?

065 200 900

 

Dostava se naplacuje na cijenu 11 KM.

Za narudzbe preko 199 km dostava besplatna!

 

Rok isporuke 2-4 radna dana.

POPUST ZA SVAKU

NARUDŽBU ONLINE

15%

 

PROMO KOD "PROMO20"

ZA PRVU KUPOVINU

20% 

 

SPECIJALNI POPUST ZA LIMARE I RADIONICE !